10 Ağustos 2011 Çarşamba
Aroma ve Renk Maddeleri
Aroma veren maddeler taze meyve parçacıkları, meyve pulpları, meyve suyu,
konsantre meyve ürünleri ve esanslarıdır. Bunun yanı sıra çikolata, kakao, kahve, fındık,
fıstık, badem, kuru üzüm, vanilya da kullanılabilmektedir.
Aroma maddeleri karışım safhasında veya dondurulduktan sonra ilave edilebilir.
Renk maddeleri meyvenin doğal rengine yakın olarak seçilmelidir.
Dondurma yapımında genellikle tercih edilen renk maddeleri; anatto ve sertifikalı boyalardan Yellow No:5, Red:621, Orange B, Violet Nu:1 vb. dir.
Toz veya parça şeklinde ilave edilen renk
maddeleri su ile karıştırılıp kaynatılmaktadır.
Renk solüsyonu genellikle karışımın 100 litresine 10–20 ml oranında ilave edilmektedir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder