Sorbe dondurulmuş meyve şurubu. Çukurovada “karsambaç” denir. Rendelenmiş buz veya kar üzerine çeşitli meyve şurubuları ile tatlandırılirdı. Veya şuruplar dondurulur ” eskimo” dondurmaları yapılırdırdı.
Şimdi sorbe diyoruz , daha afilli oluyor .Çocuklugumdan şimdiye kadar çok severim . Narla ikinci kez yaptım nefısti.
Narlar oldukça tatlı idi çok şeker kullanmadım, hatta bir kaç damla limon suyu da ilave ettim. Narların suyunu çıkarırken fazla hırpalanmayın ki , kabuğundaki acılık suynuna karışmasın.
2su bardağı taze sıkılmıs nar suyu
3çorba kaşıgı şeker
3çorba kaşığı su
HAZIRLANMASI
Şekeri su ile bır taşım kaynatın soğutun Nar suyunu tel süzgeçten geçirip şurubla karıştırın Yayvan bir kaba boşaltın Dondurucuya yerleştirin, 1 2 saat sonra çıkarıp bir çatalla kazıyarak karıştırın .
Tekrar dondurucuya kaldırın. Bir saat sonra işlemi tekrarlayın. Dondurma kaselerinde servis yapın.
AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder