11 Ağustos 2011 Perşembe

karpuzlu granita


- 250 gr (1 ölçü) pudra şekeri - 1.5 kg karpuz * Farklı bir lezzet için- son dondurma işleminden önce 2 çorba kaşığı nane ile tatlandırabilirsiniz.

Şekeri 250 ml(1 ölçü) su ile birlikte bir tencereye koyarak şeker tamamen eriyene dek kaynatın. Ateşi kısarak fazla köpürtmeden 5 dakika daha pişirin. Geniş bir kaseye geçirerek soğumaya bırakın. Karpuzun kabuklarını soyun ve etli kısmını blenderdan geçirin. Püre kıvamına gelene dek karıştırın ve çekirdeklerini ayırın. Şekerli şurup ile karpuzu karıştırın ve metal bir kaba yayın. 1 saat ya da kenarları donana dek dondurucuda bekletin. Donan kısmı bir çatal yardımıyla karıştırın. Karıştırma işlemini birer saat arayla en az iki kere tekrarlayın. Buz kristalleri oluştuğunda hemen servis edebilir ya da buzluğa geri yerleştirip, servis etmek istediğinizde bir çatalla karıştırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder