10 Ağustos 2011 Çarşamba

YOĞURTLU VİŞNELİ SORBE

Merhabalar sıcak havalarda bolca tüketebileceğimiz serin buz gibi yoğurtlu, vişneli sorbe.Sade vişneli ve yoğurtlu vişneli olarak iki çeşit hazırladım.Ramazandada sıcağın etkisini azaltacak serin sorbenin yapımı ve hazırlık aşamasından sonra dondurmada olduğu gibi 3,4 saatte bir çatalla karıştırıp buzların krema halini almasını sağlamak başka da hiç bir zorluğu yok.Sık sık hazırlanabilecek kalorisi az sade meyve ve sudan ve şekerle hazırlanan nefis hafif tatlı

Vişneli sade suyla hazırlanmış sorbe.

Yoğurtlu sorbe malzemesi:

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı vişne
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • yarım limon

Vişneli sorbe malzemesi:

  • 1 su bardağı vişne
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım sıkılmış limon

Daha henüz dommamış yenebilecek kıvamda yoğurtlu vişneli sorbe.

Tarif:

  • Vişneyi ,şekeri ,suyu tencereye koyup bir taşım kaynatalım,kaynatığımız vişneye, limon ekleyip çırpıcıyla(blender) çırpalım püre haline getirelim soğutalım.
  • Soğuduktan sonra yoğurdu ilave edip tekrar çırpıcıyla(blender) iyice krema kıvamına gelene kadar çırpalım, yayvan bir çelik tepsiye veya borcama döküp ağzını sıkıca kapatalım buzluğa atalım, her 3,4 saatte bir çıkartıp hızlıca çatal yardımıyla dıştan içe doğru karıştıralım tekrar buzluğa atalım, karıştırırken siz de göreceksiniz dıştan içe doğru buzlanmaya başlayacak, bu işlemi 3,4 defa tekrarlayın buzlar eşit şekilde minik parçalara ayrılana kadar kristal görünümü alana tekrarlıyalım, sorbemiz eşit şekilde buzlandığı için krema kıvamını alacaktır.
  • Çırpma işlemi bitince sorbeyi kapaklı buz dolabı kabına koyalım 24 saat bekletelim,çıkarıp soğuk servis yapalım.

Vişneli sorbe hazırlanışı:

  • Vişneleri şekerle birlikte bir taşım kaynatalım içine limon sıkıp çırpıcıyla(blender) püre haline getirelim.
  • Püreyi yayvan tepsiye çelik , borcam olabilir dökelim,ağzını örtelim buzluğa atalım,yine yoğurtlu sorbede olduğu gibi 3,4 saatte bir çıkarıp hızlıca karıştıralım tekrar buzluğa atalım.
  • Karıştırama işlemi bitince buz dolabı kabına dökelim ağzını sıkıca kapatıp tekar buzluğa atalım 24 saat sonra servis yapalım.Afiyet olsun.

Not:Servis yapmadan önce ,servis yapacağınız kaşığı ve tabağı buzluğa atıp soğutursanız,sorbenizin çabuk erimesini geciktirmiş olursunuz,ben karıştırma işlemi bittikten sonra sorbeleri silikon mafin kabına döktüm 24 saat donduktan sonra servis yaptım,24 saat bekletilirse donma işlemi daha güzel oluyor,tam istediğimiz gibi sertleşiyor,servisi 7 saat sonrada yapabilirsiniz ancak istediğimiz kıvamda ancak 24 saat donuyor,bir gün önceden hazırlayıp ertesi günü yenmesi en güzeli.

Bu yazılarıda okumak isterseniz tıklayınız.

Ede dondurma hazırlama rehberi

Limonlu parfe

Ev yapımı doğal vişne şerbeti


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder