11 Ağustos 2011 Perşembe

şeftalili granita


Malzemeler

2 su bardağı şeftali püresi (4 adet olgun şeftalinin kabuklarını soyun, bir blender yardımıyla püre haline getirin)
3/4 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Küçük bir sos tenceresinin içine toz şekeri ve suyu koyun. Toz şeker tamamen eriyip, sos hafifçe fokurdamaya başladığında ocağın altını kapatın.
Bir kaşık yardımıyla sosu 1-2 dakika karıştırın ve iyice soğuyana kadar bekletin.
Şeftali püresine, kararmaması için limon suyunu ekleyin. Soğuyan şerbetle karıştırın.
Plastik veya çelik bir saklama kabına koyun ve kaşığın sırtıyla üzerini düzleştirin. Kapağını kapatın.
Saklama kabını difrize yerleştirin ve 2 saat kadar bekletin.
Bu sürenin sonunda difrizden çıkardığınız granitayı bir çatal yardımıyla kenarlardan içeri doğru harmanlayın. Çok fazla karıştırmamaya dikkat edin.
Kabı tekrar difrize koyun. Bir kaç saat (3-4 saat) daha difrizde bekletin.
Ara sıra çatalla karıştırmaya devam edin.
Ve nihayet servis sırası geldiğinde şık bardaklara paylaştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder