MALZEMLER
(4 kişilik)
6 kivi
2/3 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı su
Yarım su bardağı
limon suyu
1-2 dal nane yaprağı
1 yumurtanın akı
Süslemek için
Rendelenmiş limon kabuğu
ince doğranmış kivi
HAZIRLANIŞI
Kivilerin kabuklarını soyup dilimleyerek blender’dan geçirin. Sos tenceresinde şeker ve suyu 5 dakika kaynatıp şurubu hazırlayın. Soğumaya bırakın. Kivi püresi, limon suyu, şurup ve ince doğranmış nane yapraklarını karıştırın. Metal bir kaba alarak 4 saat buzdolabında dinlendirin. Yumurta akını ekleyip buzdo labında 4 saat bekleterek donmasına sağlayın. Kaşıkla alıp kaselere paylaştırın. Üzerini limon kabuğu ve kivi dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder