10 Ağustos 2011 Çarşamba

mangolu sorbe

Mangolu Sorbe

Mangolu Sorbe Tarifi

1-Şeker, portakal kabuğu ve 3/4 su bardağı suyu bir tencereye koyup kaynatın. Şeker eriyene kadar sürekli karıştırın. Kaynayınca, altını söndürüp soğumaya bırakın.
2-Küp şeklindeki mangoları ve portakal suyunu mutfak robotuna ya da
3-Soğuttuğunuz şekerli şurubu püreye karıştırıp, iyice çırpın. Daha sonra süzüp soğumaya bırakın.
4-Soğuyunca, buz kabına koyup, dondurmak için buzluğa koyun. Kenarları sertleşip donana kadar buzluktan çıkarmayın.
5-Yarı donmuş karışımı, bir kaşıkla mutfak robotuna ya da blender’e koyup, yumuşayana kadar çekin. Tekrar buzluğa koyup, donması için bekleyin. Servisten 15-20 dakika önce buzluktan çıkarıp, oda sıcaklığında bekleterek hafifçe yumuşamasını sağlayın. Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Arzu ederseniz bu sorbeyi farklı meyvelerle de yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder