11 Ağustos 2011 Perşembe

naneli limonlu sorbe



Denemek isteyenler için tadı: Naneli, biraz ıtırlı, ekşimsi ve hafif şekerli.

2 kişilik - bir avuç taze nane yaprağı
- 200 ml. su
- 80 gr. şeker (şekeri azaltabilirsiniz)
- 100 ml. misket limonu suyu veya limon suyu ( 2 adet meyve)

1- Nane yapraklarını minik minik parçalayın. Su ve şekeri 2 dakika kadar kaynatın. Şerbet biraz soğuduktan sonra nane yapraklarının üzerine dökün. Mikserle naneler iyice parçalanana kadar çırpın. Blender’dan da geçirebilirsiniz. 3 saat buzdolabında soğutun.
2- Limonları sıkın ve suyunu naneli şerbetin üzerine dökün. Biraz karıştırıp, ince bir süzgeçten geçirin.
3- Süzülen şerbeti uygun bir kap içinde, ağzı açık olarak buzluğa kaldırın. 2 saat sonra çatalla veya blender’la karıştırın. Bu işlem buz kristallerinin oluşmasını önlüyormuş. Tekrar buzluğa kaldırıp, sertleşene kadar yaklaşık 4 saat bekletin.

tea-timeblog.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder