11 Ağustos 2011 Perşembe
naneli limonlu sorbe
Denemek isteyenler için tadı: Naneli, biraz ıtırlı, ekşimsi ve hafif şekerli.
2 kişilik - bir avuç taze nane yaprağı
- 200 ml. su
- 80 gr. şeker (şekeri azaltabilirsiniz)
- 100 ml. misket limonu suyu veya limon suyu ( 2 adet meyve)
1- Nane yapraklarını minik minik parçalayın. Su ve şekeri 2 dakika kadar kaynatın. Şerbet biraz soğuduktan sonra nane yapraklarının üzerine dökün. Mikserle naneler iyice parçalanana kadar çırpın. Blender’dan da geçirebilirsiniz. 3 saat buzdolabında soğutun.
2- Limonları sıkın ve suyunu naneli şerbetin üzerine dökün. Biraz karıştırıp, ince bir süzgeçten geçirin.
3- Süzülen şerbeti uygun bir kap içinde, ağzı açık olarak buzluğa kaldırın. 2 saat sonra çatalla veya blender’la karıştırın. Bu işlem buz kristallerinin oluşmasını önlüyormuş. Tekrar buzluğa kaldırıp, sertleşene kadar yaklaşık 4 saat bekletin.
tea-timeblog.com
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder