10 Ağustos 2011 Çarşamba

frappucinolar

*starbuckstan firlama icicek, mocha, vanilla, caramel, cocunut her cesidi vardir. isterseniz size ozel cesitlerde uydururlar. ayrica super marketlerdede haziri var ama tazesi baska oluyoo.
*meyveli aromaları tazeolmadığı için sadece kokusu güzel olan **sekerli icecek..
*dondurmasi da yapilmis olan buzlu icecek. tabi dondurmanin orjinal icecekten kat kat daha lezzetli olmasi ilginc bir durum, ama neyse...
*uretiminde kahve cekirdegi artiklari kullanilan supermarket icecegi..
*yemek istedigim buzlu, kremali, karamelli kahve.(bkz: frappuccino caramel)
*bunun raconu alisveris merkezlerinde * * vitrin vitrin dolasirken elde bi tane hüpleterek takilmakmis. ben bunu gördüm...
*karamelli cinsi sevdicek ile birlikte seve seve tüketilen bir maddedir. kalori bombasıdır aynı zamanda,rejim yapan sevgilinin gözüne soka soka* zorla canını çektirmekde ayrı bir keyiflidir.
*frappe: soğuk sütün içerisine nescafe,şeker ve kremşanti katılır ve mixer de karıştırıldıktan sonra üzerine buz ilave edilerek servise sunulur.cappucino: ise hemen hemen bunun sıcak halidir.frappuccino: ise bu ikisini yaptıktan sonra birbiriyle karıştırıp yapılıyor
*starbucks'ın çikolatalısı moral arttıran,serinleten ve biraz pahalı olan (5.250 küçük boy) buzlu kahve olayı.

* çikolata ve kremanın harmanından oluşan müthiş lezzet
*(bkz: chocolate browni frappucino)
*tam da şu dakika karamel aromalısının damağımı lezzetlendirmesini deliler gibi istediğim içecek.
* Soğuk kahvenin sütle karıştırıldıktan sonra buzla birlikte mikser'de çırpılması sonucunda ortaya çıkıyor anladığım kadarıyla. Buzlu kahvedir kabaca.
*buzlu soğuk kahvenin starbucks'ta sokuşturulan berbat lezzete sahip harmanı.
*frappe ve cappucino karışımı güzel içecek.
* lezzet harikası.
*starbucks'ta içmeye müsait sayılı içeceklerden.
*karamel soslusu tadından içilmez. hiç bitmesin istenir lakin elbette dibini bir kaç dakikada görürsünüz. saatlerce bekletip içeni de vardır, onları anlamak mümkün değildir. içsene onu ılımadan, frappucinonun kadrini kıymetini bilmeyen insan.
*yağ yığını, kahve deposu, selüloyit manyağı yapıcı olsa da içtikçe içesini getiren dünya harikası lezzet. hele bir de karamelliyse aman aman üstündeki kremayı kaşıkla yerim.
*doğru yazılışı ''frappecino'' olan espresso ile yapılan soğuk kahve.
*harika içecek.

Frappucino Malzeme: 1 fincan espresso 10 cl süt 4-5 küp buz 1 cl şeker şurubu 1 cl vanilya aromalı şurup 2 top dondurma çikolata sosu Hazır sprey krema veya çırpılmış krema Şurubu için : 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı toz şeker İstediğiniz sertlikte bir espresso hazırlayın. Şeker şurubu hazırlamak için 1 bardak su ve 1 çorba kaşığı tozşekeri karıştırın. Shaker içine hazırladığınız espresso’yu ilave edin. Süt, buz, 2 top vanilyalı dondurma, vanilya aromalı şurup ve şeker şurubunu da ekleyip birkaç dakika çalkalayın. Büyük bir servis bardağın ağız kısmına önce çikolata sosu sürün sonra da çikolata ile süsleyin. Sprey krema ekleyerek servis yapabilirsiniz.


MALZEME:Taze espresso 1/2 bardakAz yağlı süt 2 1/2 bardakŞeker (Beyaz) 1/4 bardakKuru Pectin (Doğal kalınlaştırıcı, süpermarketlerde konservelerin yanında bulunabilir.) 1 yemek kaşığıYAPILIŞI:Bütün malzemeleri şeker eriyene kadar bir sürahida karıştırın. Soğuk servisi önerilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder