11 Ağustos 2011 Perşembe

Sütlü Elmasiye ve Cevizli Kabak Tatlısı

Sütlü Elmasiye ve Cevizli Kabak Tatlısı: Osmanlı Saray Mutfağı’nın elmasiye, nefis kabak tatlısı ve Diyarbakır’da yapılan kudret helvasını birleştirdik ve bu lezzet şölenine yakışır dekorumuz ile sunumumuzu tamamladık.

Malzemeler (4 kisilik): Elmasiye için; 200 gr. manda sütü, 125 gr. şeker, 15 gr. elmasiye (jelatin), 5 gr. gül suyu
Kabak için; 200 gr. Kabak, 125 gr. Şeker, 20 gr. Ceviz.
Karlama icin; 150 gr. Buz, 50 gr. kudret helvası, 20 adet gül yaprağı (dekor için)

Yapılışı: Öncelikle, süt ve şeker kaynatılır. Elmasiye bir kapta soğuk su ile eritilerek kaynayan süte ilave edilir. Ocaktan alınarak soğumaya bırakılır ve soğumaya yakın gül suyu eklenir. Kabaklar, kabuğu ile birlikte, seker içerisinde 1 saat kadar dinlendirilir. Az miktarda limon suyu ekleyip üzeri kapatılarak pişirilir. Buz ya da kar, kudret helvası ile karıştırılıp; soğuk bir buz ya da kabın içerisine konulur. Son olarak, elmasiye, kabak tatlısı ve karlama gül yaprakları dekoru ile birlikte servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder