10 Ağustos 2011 Çarşamba

YAZ MEYVELERİ SORBESİ



Malzemeler:
  • 200 gr çekirdeği çıkarılmış kiraz,
  • 200 gr çekirdeği çıkarılmış kayısı,
  • 1 dilim kavun,
  • 1 dilim karpuz,
  • 100 gr çilek,
  • 100 gr dut,
  • 2 şeftali,

Hazırlanışı:


Tüm meyvelerin çekirdeği çıkarılıp, püre haline gelen kadar blenderden geçirilip iyice karıştırılır. Derin çelik bir küvete boşaltılır. – 18 derecede dondurulur. Donduktan sonra çatal yardımı ile iyice ezilir. Tekrar -18 derecede dondurulur ve sonra tekrar karıştırılır. Kar gibi pul pul olunca servis edilir. Servis edeceğimiz bardağın, sürahinin soğuk olması gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder