10 Ağustos 2011 Çarşamba

KAVUNLU ANANASLI SORBE

Sorbe ya da sorbet, ana malzemeleri meyve suyu, meyve püresi, su ve şeker. Tüm meyvelerle yapılabilir. Lezzetlendirmek için kullandığınız meyvelerin likörleri, şarap ya da soğuk şerbetler kullanılabilir.

Dondurmaya alternatif olan enfes bir tatlı ayrıca ana yemek öncesinde damak tadını nötrlemek için servis yapılıyor.

Sorbenin dondurmadan en büyük farkı içine herhangi bir yoğunlaştırıcı girmemesi ve dokusunun kristalleşmiş olması.

Ben kavunlu ve ananaslı sorbeyi yaparken meyveler çok su bıraktığı için su ekleme gereği duymadım. Sizin meyvelerinizden daha az su çıkarsa 1 su bardağına kadar su ekleyebilirsiniz.

Ayrıca sorbeye katacağınız şekeri eritmek için su ve şekeri birlikte kaynatarak soğutup pratik bir şurup hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder