10 Ağustos 2011 Çarşamba

kuplar

Frambuazlı Kup
Malzemeler: 50 gr. pudra şekeri 200 gr dondurulmuş framboaz 200 gr. bitter çikolata 60 gr. tereyağı Brovni parçaları. Hazır pastacı kreması ya da vanilyalı puding Hazırlanışı: Dondurulmuş frambuazın suyunu süzün, bir kapta pudraşekeriyle karıştırın. Başka bir yerde çikolata ve tereyağını birlikte eritip karıştırın.Kup bardaklarının dibine birer yemek kaşığı frambuazdan paylaştırın. Üzerine pastacı kreması ve hemen üstüne brovni parçaları ve tekrar kremadan koyun.Sonra erimiş çikolatayı ekleyin. Arzu ederseniz kalan frambuazlardan en üstüne ekleyebilirsiniz.

MILKSHAKE KUP
Malzemeler2 top çilekli dondurmaBirkaç küp buz1 top sade dondurmaÜzerine Çilek ve nane yaprağıMİLKSHAKE'Lİ KUP TARİFİÇilekli dondurmayı buzlarla birlikte blenderden geçirin. Elde ettiğiniz milkshake'i kupa alın. Üzerine sade dondurma koyun. Çilek dilimleri ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.


ÇİLEK SOSLU DONDURMA KUP
Malzemeler4 top çilekli dondurmaSos içinYarım kg çilekYarım su bardağı tozşeker2 su bardağı su1 tatlı kaşığı nişasta
ÇİLEK SOSLU DONDURMA KUP TARİFİÇilekleri ayıklayın ve küp şeklinde doğrayın. Su, şeker ve çilekleri küçük bir kapta ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Karıştırarak şekeri eritin. Çileklerde yumuşamaya başlayınca, nişastayı ekleyin ve karıştırın. Koyulaşınca ateşten alın. Sosu mikserden geçirerek soğumaya bırakın. Kupa koydugunuz 4 top çilekli dondurmayı, dilediğiniz kadar sos ile süsleyin. Taze nane yaprakları ile servis yapın. Artan sosu kapaklı bir kavanoza koyup, buzdolabında bir süre muhafaza edebilirsiniz.


DONDURMALI ÇİLEKLİ KREMA
Malzemeler400 gram çilek6 çorba kaşığı bal1 su bardağı süzme yoğurt ya da krem peynir6 top çilekli ya da vanilyalı dondurmaNane yaprakları
DONDURMALI ÇİLEKLİ KREMA TARİFİÇilekleri yıkayıp saplarını temizleyin ve blendere alın. Üzerine bal ve yoğurt ekleyip birlikte çekin. Karışımı kuplara pay edin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Servis yapmadan önce üzerlerine birer top dondurma yerleştirin. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.


KARAMEL SOSLU KUP
Malzemeler1 çorba kaşığı çilekli sos1 top çilekli dondurma1 top vanilyalı dondurma1 top karamelli dondurmaÜzerineKrem şantiÇikolata parçaları
KARAMEL SOSLU KUP TARİFİKup bardağının dibine 1 çorba kaşığı çilekli sos koyun. Üzerine çilekli dondurma, vanilyalı dondurma, karamelli dondurmayı yerleştirin. Krem şanti ve çikolata parçaları ile süsleyip servis yapın.Çilekli SOS: 1 su bardağı çileği blenderden geçirin. 1 çorba kaşığı pudraşekeri ve yarım çay kaşığı vanilyayı ekleyip bir taşım kaynatın. Soğuttuktan sonra kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder