10 Ağustos 2011 Çarşamba

HİNDİSTAN CEVİZLİ SORBE




Malzemeler
1 kg hindistancevizi püresi
İki buçuk su bardağı su
Bir buçuk su bardağı tozşeker
200 gram glikoz

Üzerine
Rendelenmiş hindistancevizi

HİNDİSTAN CEVİZLİ SORBE TARİFİ
Su tozşeker ve glikozu bir tencereye alın. Glikoz eriyene kadar kaynatıp ocaktan alın. Hindistancevizi püresini tencereye aktarın. İyice karıştırıp soğuyana dek bekletin. Karışımı bir kaba aktarıp buzluğa yerleştirin. Donana dek bekletin. Daha sonra çıkarıp mikserle 10 dakika çırpın. Aynı işlemi üç kez tekrarlayın. Sorbeyi dondurma kaşığı ile alarak buzdolabında soğutulmuş kuplara koyun. Hindistancevizi ile süsleyerek servis yapın. Hindistancevizi püresini taze hindistancevizini blenderden geçirerek hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder