10 Ağustos 2011 Çarşamba

FRENK ÜZÜMLÜ SORBE

Frenküzümlü Sorbe

Yarım su bardağı (100 g) tozşeker
Yarım su bardağı (120 ml) su
4 su bardağı (450 g) frenküzümü
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı (15 ml) yumurta akı

1 – Şekeri suyla birlikte bir tencereye koyup, şeker tamamen eriyene kadar sürekli karıştırarak ısıtın. Kaynayınca şurubu 2 dakika daha kaynatın. Sonra tencereyi ateştn alıp soğumaya bırakın.
2 – Frenküzümlerinin saplarını bir çatalın dişlerinin arasına koyup çekerek çıkarın. İyice yıkayıp suyunu süzün.
3 – Metal bıçaklı bir blenderde frenküzü-müyle limon suyunu ezin. Ya da frenkü-zümlerini iri iri doğradıktan sonra limon su­yunu ilave edin. Sonra da şekerli şuruba ka­rıştırın.
4 – Püreyi bir süzgece boşaltıp, bir kaşıkla iyice bastırarak süzün ve çekirdeklerini alın.
5 – Frenküzümü püresini, yumuşamasını ko­laylaştırmak için metal olmayan bir kaba koyun. Üzerini streç filmle ya da kapağıyla kapatıp, hafif donana kadar buzlukta bırakın.
6 – Dondurmayı parçalar halinde doğrayıp, iyice pürüzsüzleşene kadar mutfak robotunda çekin. Makine çalışırken yumurta aklarını da robotun üstündeki tüpten akıtarak iyice çırpılıp sorbeye karışmalarını sağlayın. Dondurmayı tekrar kaba koyup, iyice sertleşene kadar buzlukta bırakın. Sonra tekrar çıkarıp robotta ezin. Bekletmeden servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder