10 Ağustos 2011 Çarşamba

NAR SORBE

100 1119 300x225 NAR  SORBE

Sorbe dondurulmuş meyve şurubu. Çukurovada “karsambaç” denir. Rendelenmiş buz veya kar üzerine çeşitli meyve şurubuları ile tatlandırılirdı. Veya şuruplar dondurulur ” eskimo” dondurmaları yapılırdırdı.

Şimdi sorbe diyoruz , daha afilli oluyor .Çocuklugumdan şimdiye kadar çok severim . Narla ikinci kez yaptım nefısti.

Narlar oldukça tatlı idi çok şeker kullanmadım, hatta bir kaç damla limon suyu da ilave ettim. Narların suyunu çıkarırken fazla hırpalanmayın ki , kabuğundaki acılık suynuna karışmasın.

MALZEMELER

2su bardağı taze sıkılmıs nar suyu

3çorba kaşıgı şeker

3çorba kaşığı su

100 1114 300x225 NAR  SORBE

HAZIRLANMASI

Şekeri su ile bır taşım kaynatın soğutun Nar suyunu tel süzgeçten geçirip şurubla karıştırın Yayvan bir kaba boşaltın Dondurucuya yerleştirin, 1 2 saat sonra çıkarıp bir çatalla kazıyarak karıştırın .

100 1115 300x225 NAR  SORBE

Tekrar dondurucuya kaldırın. Bir saat sonra işlemi tekrarlayın. Dondurma kaselerinde servis yapın.

100 1120 300x225 NAR  SORBE

AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder