10 Ağustos 2011 Çarşamba

LİMONLU SORBE


LİMONLU SORBE
Malzemeler:
*2.5 bardak su*1-2 limon kabuğu rendesi*1 bardak pudra şekeri*1 bardaktan az limon suyu*1 yumurta beyazı
HazırlanışıSu, pudra şekeri ve limon kabuğu rendesini şeker eriyene kadar karıştırın. Üzeri açık olarak 5 dakika kadar kaynatın. Sos kalınlaşınca başka bir kaba alarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Limon suyunu ilave edin. 3 saat buzlukta dondurun. Yumurta akını ekleyerek blenderden geçirin. Tekrar buzlukta 3 saat bekletin. Çıkınca oyulmuş limon kabuklarının içine koyup servis yapabilirsiniz.Özellikle yaz mevsiminde harika olur…


Limonlu sorbe

4 kişilik
Pişirme Süresi:15 dk
Hazırlama Süresi:15 dk

Limonlu sorbe malzemeleri
275 gr toz şeker
600 ml su
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı limon suyu
30 gr pudra şeker

Süslemek için
Limon kabukları
Nane yaprağı

Yaseminli Misket Limonlu Sorbe

Malzemeler:
  • 15 yeşil limon,
  • 2 yemek kaşığı yasemin çiçeği,
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri.

Hazırlanışı:


Limonun kabukları ince tarafından rendelenip suyu sıkılır. Karıştırma kabına limonsuyu, rendesi, yasemin çiçeği ve pudra şekeri alınır, hepsi beraber karıştırılır. -18 derecede beş–altı saat bekletilir. Limon suyu donunca çatal yardımı ile iyice ezilir. Tekrar -18 derecede beş saat bekletilir. Servis ederken soğuk bardaklara boşaltılır.

Limon sorbe,ünlü otellerin yemek menülerinde olan,ve yemek aralarında sunulan bir lezzet..Okadar hafif bir lezzet ki,her daim yenebilinir.Buzluğunuzda bulunsun ..

Malzemeler,
1 yumurta akı
2 limon
1 buçuk bardak su
1 bardak şeker

Limonları yıkayıp sıkın..
Yumurta akını sertleştirinceye kadr çırpın..Limon suyunu ekleyin çırpın.
Ayrı bir tencerede şeker , su ve sıktığınız limonların kabuklarını atıp bi taşım kaynatın..Soğutun..Soğuduktan sonra yumurta aklı karışımla karıştırın.. Bir kaba koyup buzluğa atın..İstediğiniz zaman çıkarıp servis edebilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder