11 Ağustos 2011 Perşembe

limon granita


- 315 ml (1+1/4 ölçü) limon suyu - 1 çorba kaşığı limon kabuğu - 200 gr pudra şekeri

Limon suyu, limon kabuğu ve pudra şekerini küçük bir tavaya koyun, kısık ateşte 5 dakika ya da şeker eriyene kadar kaynatın. Tavayı ateşten alın ve soğumaya bırakın. Karışıma 500 ml (2 ölçü) su ekleyin ve iyice karıştırın. 30x20 cm ölçülerinde metal bir tabağa koyarak kenarları donana kadar buzdolabında soğutun. Çatal yardımıyla donan kısmı bir çatalla karıştırın, tekrar karışıma ekleyin ve her 30 dakikada bir bu işlemi tekrarlayın. Servis yapmadan önce yine çatalla karıştırın. Servis için limon granitayı 6 bardağa kaşıkla paylaştırın.

granita di limone limonlu su dondurması malzemeleri:
2. 5 bardak su
100 gr. (yarım bardak) toz şeker
4 adet limon (iri)




granita di limone limonlu su dondurması tarifi:
buzdolabını en soğuk dereceye ayarlayın. suyu, şekeri ve incecik soyulmuş 2 limonun kabuklarını bir kaba koyun. şeker eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın. şeker eridikten sonra 5 dakika kadar kaynatın. ateşten indirin ve bir miktar soğutun. dört limonun suyunu katın. karışımı derin olmayan bir kaba süzün ve macun kıvamına gelinceye kadar dondurun. dondurma müddetinde yenemeyecek kadar sertleşmemesi için 2 veya 3 kez karıştırın.

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder