10 Ağustos 2011 Çarşamba

parfeler

FRAMBUAZ SOSLU PARFE
Malzemeler5 adet yumurta2 çorba kaşığı tozşeker3 yaprak jelatin150 gram eritmelik beyaz çikolata2 çorba kaşığı grand marnier300 ml krema150 gram frambuaz sos100 gram taze frambuazKaramel tül için1 su bardağı tozşeker5 çorba kaşığı suYarım limonun suyu
FRAMBUAZ SOSLU PARFE TARİFİYumurtaların akını ve sarısını ayırıp, ayrı kaplara alın. Aklarının üzerine tozşeker ekleyin ve kar gibi beyaz olana dek çırpın. Yumurta sarılarının üzerine eritilmiş beyaz çikolata, grand mariner, buzlu suda ıslatılmış, eritilmiş jelatini ilave edin. Malzemeleri iyice karıştırın. Kremayı katın ve tekrar karıştırın. Yumurta aklarını ekledikten sonra tahta bir kaşıkla 1-2 kez karıştırın. 50 gram frambuaz sos ve frambuaz tanelerini ekleyin. Karışımı istediğiniz boyutlardaki parfe kalıplarının içine doldurun. Buzlukta 1 gece bekletin. Karamel tül için tozşeker, su ve limon suyunu yapışmaz yüzeyli bir tavada karıştırın. Tozşeker hafif kahverengileşmeye baslayınca tavayı ocaktan alın ve 2-3 dakika dinlendirin. Çatal yardımıyla hafif yağlanmis bir mermer tezgahın üzerine tel tel olacak sekilde atın. Dilediğiniz şekillerde katlayın. Buzluktan çıkardığınız parfe kabını sıcak suyun içinde biraz tuttuktan sonra ters çevirip parfeleri çıkarın. Servis tabağına aldığınız parfelerin üzerine veya yanına karamel tülü koyun. Mevsim meyveleri ve frambuaz sosla süsleyerek, servis yapın.Grand marnier Kurutulmuş portakal kabuğundan elde edilen Fransız likörüdür.




KUPTA ÇİLEKLİ PARFE
Malzemeler10 adet çilek2 adet yumurta1 çay bardağı pudraşekeri1 paket krem şanti1 su bardağı soğuk sütÜzerineÇilek, birkaç yaprak nane
KUPTA ÇİLEKLİ PARFE TARİFİÇilekleri temizleyip kupların dibine ve kenarlarına dizin. Yumurta sarılarını yarım çay bardağı pudraşekeriyle birlikte mikserle çırpın. Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile kıvama gelene dek çırpıp, yumurta sarısı ve pudraşekerli karışıma ekleyin. Yumurtaların akını kalan pudraşekeri ile mikserle çırpın. Bu karışımı önceden hazırladığınız karışıma ekleyin. Kuplara döküp, donması için buzdolabında yarım saat bekletin. Çilek ve naneyle süsleyip, servis yapın.


LİMONLU PARFE
Malzemeler200 gram krem peynir1+1/4 su bardağı pudraşekeri300 gram çırpılmış krem şanti2 adet yumurta sarısı3 yaprak jelatin2 adet limonun rendelenmiş kabuğu1 adet limonun suyuHamur içinBir buçuk su bardağı un3/4 su bardağı pudraşekeri100 gram tereyağı2 çorba kaşığı toz badem1 adet yumurtanın akıYarım çay kaşığı toz tarçın
LİMONLU PARFE TARİFİUn, pudraşekeri, tereyağı, toz badem, tarçın ve yumurta akını karıştırarak hamur haline getirin. Hamuru merdane yardımıyla 5-6 mm kalınlığında açıp kalp şeklindeki kalıba yerleştirin. Hamurun üzerini çatalla delin. Önceden ısıtılmış 180C fırında 15 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Diğer taraftan krema için krem peynir ve pudraşekerini karıştırıp kenara alın. Rendelenmiş limon kabuğunu ve limon suyunu karıştırıp yumurta sarılarını karıştırarak tek tek ilave edin. Soğuk suda bekletip yumuşamış jelatini ekleyin. Daha sonra üzerine çırpılmış krem şanti ilave edip tüm malzemeyi karıştırın. Pişen tart hamurunun üzerine bu karışımı yayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Buzdolabından alıp tartı kalıptan çıkartın. Üzerini limon dilimleri ve mevsim meyveleriyle süsleyin. Dilimleyerek servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder