11 Ağustos 2011 Perşembe

portakallı granita

Taze Portakallı Granita

Taze Portakallı Granita Tarifi:

1 – Portakal ve limonun kabuklarını, beyaz kısımlarını almayarak ince şeritler halin­de doğrayıp, süsleme için bir kenara ayırın. Meyveleri ikiye bölüp sularını bir sürahiye dökün ve bir kenara ayırın.
2 – Şekeri ve suyu bir tencereye koyup, şe­ker tamamen eriyene kadar karıştırarak pişirin. Kaynayınca karıştırmayı bırakıp, şu­rup kıvamına gelene kadar kaynatın. Sonra ateşten alıp portakal ve limon kabuğunu ila­ve edin ve tencereyi hafifçe sallayın. Kapa­ğını kapatıp soğumaya bırakın.
3 – Şekerli şurubu süzüp, derin olmayan bir kaba koyun ve üzerine meyve suyunu dökün. İyice karıştırdıktan sonra karışım sulu kar kıvamına gelene kadar kapağını kapatmadan 4 saat kadar dondurun.
4 – Yarı donmuş karışımı buzluktan çıkarıp bir çatalla karıştırın ve tekrar buzluğa koyup, tamamen donana kadar 4 saat buzlukta bırakın.
5 – Servis yapmak için; karışımı bir kaseye koyup 10 dakika oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzları kırarak ayaklı bardaklara koyun. Portakal ve limon dilimleriyle süsleyin. Sade olarak ya da yanında şekerli bisküvilerle servis yapın. Bisküvilerin yağ içerdiğini unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder